Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 18 MAY 2009

Display Energy Performance Certificates: To Be Applied More Broadly

In two recent articles, Europe Gets Tough on Energy Performance of Buildings and Efficiency in Buildings...

United KingdomEnergy and Natural Resources
Paul Sheridan
Paul Sheridan

In two recent articles, Europe Gets Tough on Energy Performance of Buildings and Efficiency in Buildings: Beginning of the end of the "payback period"?, we highlighted important legislative proposals by the EU in the draft Recast Directive on the Energy Performance of Buildings (COM (2008) 780 Final).

Another proposed change relates to when display energy performance certificates will be required. This change may lead to administrative implications, at least, for real estate landlords, investors and tenants (if not also commercial implications in time to come).

Current position – limited to public authorities and public services

The current EU legislation (Article 7 of the 2002 Energy Performance of Buildings Directive) requires that for "buildings with a total useful floor area over 1,000 square metres occupied by public authorities and by institutions providing public services to a large number of persons and therefore frequently visited by these persons" a

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

See more popular content from