Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 30 OCTOBER 2019

One Higher Ed Requirement To Know Now

Sheppard
Sheppard
Contributor
Sheppard

Sheppard

Businesses turn to Sheppard to deliver sophisticated counsel to help clients move ahead. With more...

View firm profile
Explore more from Sheppard

The U.S. Department of Education is just now starting to pay attention to a reporting requirement in the Higher Education Act (HEA) that harkens back to the 1980s.

United StatesConsumer Protection

The U.S. Department of Education is just now starting to pay attention to a reporting requirement in the Higher Education Act (HEA) that harkens back to the 1980s. Penalties for failure to properly report can be stark, including imprisonment. While this Administration's Education Department has typically engaged with the higher education community, its responses to outreach on this recently expanded requirement have been terse.

What requirement?

Section 117 of the HEA requires institutions of higher education to report to the Secretary of Education when either:

  1. The institution is owned or controlled by a foreign source; or
  2. The institution receives a gift from, or enters into a contract with, a foreign source for $250,000 or more.

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See more popular content from