Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 05 MAY 2022

Permit Free Festival Or Permitted Paid Engagement Visa?

Richmond Chambers Immigration Barristers
Explore more from Richmond Chambers Immigration Barristers

When entering the UK on a Standard Visitor visa, you will generally not be allowed to accept payment equivalent to a salary (i.e. beyond reasonable expenses incurred for travel and living costs) ...

United KingdomImmigration

When entering the UK on a Standard Visitor visa, you will generally not be allowed to accept payment equivalent to a salary (i.e. beyond reasonable expenses incurred for travel and living costs) for any activities undertaken in the UK whilst here as a visitor. The only exceptions to this are listed under paragraph 4.6 of Appendix Visitor.

This allows for payments to be accepted when the visitor:

  1. Is an artist, entertainer or musician attending a Permit Free Festival in the UK; or
  2. Has permission as a Permitted Paid Engagement Visitor.

In this post we consider the circumstances in which you can apply to visit the UK for either a Permitted Paid Engagement or to attend a Permit Free Festival, and what you should have in mind when making your application.

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

See more popular content from