Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 18 NOVEMBER 2020

What To Consider In Personal Data Sharing?

In accordance with paragraph 6 of article 6 of the Law on Personal Data Protection, public institutions and organizations may need to collect and share personal data to combat serious threats to public health.

TurkeyPrivacy

Can health organizations inform about Covid-19 by contacting people without prior permission?

In accordance with paragraph 6 of article 6 of the Law on Personal Data Protection, public institutions and organizations may need to collect and share personal data to combat serious threats to public health. In line with the Board's statements on this matter, there is no obstacle in terms of the Law for the relevant health institutions and organizations to send messages related to public health via telephone, message or e-mail.

Can the workplace doctor share the health data of the employee with the employer?

The workplace physician should not share the employee's health data with COVID-19 symptoms or whether he has a fever. Instead, the employer can empower the workplace doctor to send the workers to work or rest at home, depending on the situation. In addition, the occupational physician may request that the employee visit a higher health institution for the purpose

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

See more popular content from