Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 23 SEPTEMBER 2024

SPK Büyük Halka Arzları Kolaylaştırdı

Sermaye Piyasası Kurulu, i-SPK.128.23 (19 Eylül 2024 tarih ve 1508 s.k.) sayılı İlke Kararı ile yatırımcı taleplerinin yüksek oranda karşılanması amacıyla, kullanılacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarında önemli değişiklikler yaptı.

TurkeyFinance and Banking

Yeni gelişmeler

Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK"), i-SPK.128.23 (19 Eylül 2024 tarih ve 1508 s.k.) sayılı İlke Kararı ("İlke Kararı") ile yatırımcı taleplerinin yüksek oranda karşılanması amacıyla, kullanılacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarında önemli değişiklikler yaptı. İlke Kararı'nın yayımlandığı SPK Bülteni'ne buradan erişebilirsiniz.

İlke Kararı ile birlikte SPK, konuya ilişkin almış olduğu i-SPK-128.21 (30 Mart 2023 tarihli ve 20/412 s.k.) sayılı ilke kararını ("Eski İlke Kararı") yürürlükten kaldırdı. Bununla birlikte Eski İlke Kararı'nda yer alan birçok düzenlemenin İlke Kararı kapsamında da korunduğuna dikkat çekmek gerekiyor.

Değişiklikler ne getiriyor?

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See more popular content from