Share on LinkedInShare on LinkedIn

ARTICLE · 27 APRIL 2017

Are My Customer Lists A Trade Secret?

A lawyer's favorite phrase might be "it depends." And when an employer asks whether its customer lists qualify as a trade secret, "it depends" is often the answer.

United StatesIntellectual Property

A lawyer's favorite phrase might be "it depends." And when an employer asks whether its customer lists qualify as a trade secret, "it depends" is often the answer. But even if it's difficult to definitively state whether customer lists qualify as a trade secret, the converse—whether customer lists might not constitute a trade secret—can be helpful to assessing how much protection a court will provide.

With the advent of the Uniform Trade Secrets Act ("UTSA"), no state categorically denies trade-secrets status to customer lists. That's because the default definition of a "trade secret" under the UTSA includes compilations of information, and several states modified the default definition to explicitly include customer lists as potential trade secrets. See, e.g., Conn Gen. Stat. § 35-51(d); O.C.G.A. § 10-1-761(4); Or. Rev. Stat. § 646.461(4); 12 Pa. Cons. Stat. Ann. § 5302. Other states opted to mention that a "listing of names, addresses, or telephone numbers"

We operate a free-to-view policy, asking only that you register in order to read all of our content. Please login or register to view the rest of this article.

See more popular content from